top of page
Industrija-servis.jpg

MI, MALO DETALJNIJE

ISTORIJA
Istorija

Vesimpex je osnovao Jovan Stanković 1991. godine. Prvih godina se sećamo po uspešnim poslovima uvoza i veleprodaje robe široke potrošnje, što je bila Jovanova specijalnost.

Slobodan Stanković se pridružio timu 1995. godine. Od tog trenutka, Vesimpex uvodi i proširuje aktivnosti vezane za uvoz i distribuciju industrijske opreme. 

1995. godine potpisujemo ugovor o saradnji sa kompanijom Rittal. Sa Lappom smo zvanično počeli 2007. godine, sa Telegaertnerom ponovo od 2020. godine. 

Od 1995. godine smo razvijali smo aktivnosti u oblasti inženjeringa. Nakon prvih projekata industrijske automatizacije, sledili su projekti mehatronike i robotike. 

Poslednjih 25 godina razvijamo i unapređujemo proizvodnju u našoj radionici. Težište je na izradi razvodnih i upravljačkih ormana, kao i na razvoju i implementaciji mehatroničkih i robotskih rešenja za sisteme pakovanja, paletiranja, industrijskog transportai mašina specijalne namene.

Jovan.jpg
TIM

Paralelno sa razvojem aktivnosti razvijali smo naš tim inženjera i tehničara koji je bio sposoban da se uhvati u koštac sa zahtevima korisnika i modernim tehnologijama. 

Trenutno imamo kombinovanu ekipu elektro- i mašinskih inženjera i tehničara, IT stručnjake i "plavu brigadu" iskusnih i sposobnih majstora u radionici. 

Posedujemo sve licence koje domaći propisi traže za projektovanje i izvođenje radova. 

FVM_5305_edited.jpg
TIM
RAZVOJ I PROJEKTOVANJE

Svoje projekte realizujemo sami, od faze analize problema i razvoja rešenja, preko izrade tehničke i radioničke dokumentacije, sve do finalne implementacije. 

Radimo projekte napajanja, motornih pogona, automatike, IT infrastrukture, a u oblasti mašinstva transportne sisteme, robtske ćelije, mehatronička rešenja i mašine po zahtevu. 

Koristimo moderne alate za konstrukciju i projektovanje u oblasti mašinstva i elektrotehnike. Smanjujemo količinu papira u poslovanju i koristimo savremena rešenja za elektronsku dokumentaciju. Čak i u radionici uspevamo da najveći deo informacija razmenjujemo elektronskim putem. 

Servis-2.jpg
Razvoj
REALIZACIJA 4.0

Za realizaciju projekata, pored dela tima koji se bavi izradom tehničke i radioničke dokumentacije, posedujemo dobro opremljenu radionicu u kojoj radi tim veoma iskusnih i sposobnih majstora. 

Pored CNC mašine za mehaničke modifikacije elektroormana, automatske mašine za sečenje i pripremu provodnika obezbeđuju brzu realizaciju poslova sa viskoim niovoom kvaliteta. 

Za mašinske projekte deo komponenti izrađujemo sami na CNC i drugim mašinama. 

Naravno, montaža, povezivanje, ožičenje, izrada softvera, podešavanje i puštanje u rad su uključeni u projekte koje radimo. Od početka do kraja realizacije porejkata, kontrolišemo celokupni radni tok i rešavamo sve probleme sami.  

Pored aktivnosti u radionici, naš tim izvodi radove na terenu, na lokaciji montaže mašine ili sistema upravljanja koji smo razvili za naše korisnike. 

Ves%20tim_edited.jpg
Realizacija
STANDARDI

Vesimpex od 2004 poseduje sertifikat za sistem kontrole kvaliteta prema ISO9001, izdat od SGS-a. 

Vesimpex primenjuje sve tehničke standarde i propise u svojim aktivnostima, a naročito u proizvodnji elektro- i mašinskih proizvoda: niskonaponsku direktivu EU, mašinsku direktivu EU, EN 61439, EN 60204, standarde vezane za industrijsku sigurnost i druge standarde. 

CE-Mark-2.jpg
Standardi
bottom of page