top of page
Mecici.jpg

PAKOVANJE MUNICIJE

Vesimpex razvija i izrađuje linije za pakovanje većine popularnih tipova i kalibara pištoljske, puščane i karabinske municije. Primenjena rešenja su u potpunosti naš razvoj i zadovoljavaju sve zahteve korisnika u pogledu tipa proizvoda, kapaciteta i radnih mogućnosti. 

Linije za pakovanje su potpuno automatske i ne zahtevaju angažovanje operatora osim punjenja ulaznih koševa i ambalaže u magacinima kutija. 

Mašine su opremljene sofisticiranim upravljačkim sistemom, jasnim i intuitivnim korisničkim interfejsom, dijagnostičkim softverskim rutinama. Mehaničke komponente su pažljivo odabrane i uklopljene, a pogoni pouzdani i precizni. 

Podržavamo različite formate kutija, rasporeda pakovanja i tipova proizvoda na istoj mašini, uz brzu izmenu formata. 

Ako imate dodatne zahteve, rado Vam izlazimo u susret.

 

Ulazna sekcija

Prihvatni koš je smešten na optimalnoj visini i omogućava laku dopunu. Puni se proizvodom koji se kosim konvejerom transportuje do sistema za raspodelu na gornjoj platformi. Kapacitet koša je dovoljan za dugo vreme između dve dopune.

Uređivanje i orijentacija

Proizvodi se distribuiraju u sistem uređivanja i orijentacije na bazi rotacionih ili linijskih dozera. Uređeni i orijentisani proizvodi vode se do sledećeg segmenta mašine, uz istovremenu kontrolu protoka i potrebne dopune. 

Punjenje

Primenjeno rešenje zavisi od vrste proizvoda. Pištoljska municija se gravitaciono prosleđuje do mesta odakle se prebacuje u kutiju. Puščana i karabinska municija se akumulira i onda pick & place robotima smešta u kutiju. Za specifične zahteve razvijamo drugačija rešenja.  

Pakovanja

Princip sklopa za formiranje kutija zavisi od vrste proizvoda i obezbeđuje različite izglede, rasporede i veličine pakovanja. Sistemi za zatvaranje omogućavaju korišćenje kutija sa četiri krilca, samosložive kutije, zatvaranje vrelim lepilom i druge metode. Veliki magacini složenih kutija obezbeđuju dugo vreme između dopune.

Nosači metaka

Poseban sistem obezbeđuje snabdevanje mrežicama ili drugim tipovima nosača metaka. Sastoji se od magacina velikog kapaciteta, automatskog dozera i preciznog bloka za pozicioniranje.

Označavanje

Na raspolaganju je širok izbor uređaja za obeležavanje: ink jet štampači, laserski markeri, print & apply uređaji, za oznake unutar i izvan kutije.

Sigurnost

Sve naše mašine su opremljene zaštitnim ogradama i kavezima, sigurnosnim senzorima i barijerama i drugom opremom za potpunu sigurnost u radu.

Konstrukcija

Konstrukciju mašine čini efikasna i pouzdana kombinacija robusnih varenih čeličnih i fleksibilnih aluminijumskih profilnih ramova. Pažljivo pozicionirana vrata i kapci omogućavaju lak i nesmetan pristup svim delovima mašine, uz očuvanje potpune sigurnosti rukovalaca. 

Interfejs

Posluživanje mašine je lao zahvaljujući jasnom i intuitivnom korisničkom interfejsu. Touch screen paneli se koriste za vizuelizaciju, unos parametara, prikaz logova događaja i korisničku administraciju. Opcioni Ethernet interfejs omogućava integraciju mašine u informacioni sistem fabrike.

PAKUJEMO: 

 

Pištoljska municija:
9mm Luger
9mm Makarov
380 Auto
7,62mm Tokarev
45 Auto
40 Smith &Wesson

Puščana i karabinska municija:
5.56 mm
7.62 mm


Druge tipove i kalibre pakujemo u skladu sa Vašim zahtevima.

629679-2800x2100.jpg
bottom of page